Thursday, February 18, 2010

Català pels nouvinguts al Priorat

(recentment sortit a Reus Digital)

El Servei Comarcal de Català del Priorat ofereix cursos per aprendre a parlar el català
La preinscripció s'ha obert al febrer per als cursos del segon quadrimestre, que s'iniciaran el dia 8 de març

Des d'aquest Servei es pretén organitzar un parell de grups, a Falset i a Cornudella de Montsant, adreçats als nous veïns, a persones que procedeixen d'altres països i que no se saben expressar en llengua catalana. Per arribar a aquest col·lectiu, el SCC del Priorat fa una crida a la població autòctona perquè col·labori en la difusió d'aquesta iniciativa animant els veïns, treballadors, coneguts que es trobin en aquesta circumstància a apuntar-se a aquests cursos i, si cal, a acompanyar-los o indicar-los on és el Servei Comarcal de Català, ubicat a la seu del Consell Comarcal.

El Priorat és la comarca on és més alt l'ús de la llengua, però per mantenir aquesta bona posició és important que les persones nouvingudes l'aprenguin i que els prioratins s'acostumin a no canviar de llengua quan s'adrecen a alguna persona que comprèn el català, encara que no el parli.
Els cursos de nivell inicial o bàsic estan pensats perquè aquestes persones aprenguin el català, però també ho és l'actitud dels autòctons fent-los fàcil la possibilitat de practicar la llengua, ja sigui amb el seu ús quotidià quan parlin amb ells, ja sigui participant com a voluntaris en el programa 'Voluntariat per la llengua'.
Per a la població que ja parla el català, el SCC del Priorat ofereix, des de fa anys i periòdicament, 6 nivells de cursos a distància, una modalitat que facilita que la puguin seguir persones que tindrien dificultats de desplaçar-se per assistir a un curs presencial.

No comments:

Post a Comment