Thursday, November 29, 2012

30-11-12, 23:55h, C33: documental Priorat

L'anunci ve del facebook de la biblioteca de Falset:

Aquest proper divendres 30 de novembre (a les 23.55 h), el programa “El documental” del Canal 33 estrena Interior de paisatge, un treball on la comarca del Priorat d’avui en dia és la protagonista. Com molts de vosaltres ja coneixeu, l’associació Prioritat –formada per entitats col·lectives i particulars– ha estat la impulsora perquè Unesco declari el Priorat com a “Paisatge Cultural Patrimoni de la Humanitat”.
A partir d’aquesta línia de treball, aquest documental, on hi participen membres de l’associació i d’altres persones que viuen i treballen a la comarca, pretén reflexionar sobre com es construeix la idea de l’actual paisatge del Priorat. Per al fotògraf Rafael López-Monné, aquest és un moment especial: "Estem assistint a la construcció d'un paisatge i penso que aquest és un moment fantàstic, realment emocionant, per a un territori com el Priorat, i la construcció d'un paisatge significa que aquest paisatge es converteix en un valor d'id
entitat. I això ho estem veient en aquest paisatge, el Priorat. Gent que fa vint anys probablement no hagués valorat el seu paisatge més que com que era el seu però que no era bonic, aprèn a veure'l amb uns ulls que fa que descobreixi bellesa on abans només hi havia territori."
Els paisatges prioratins, entre els qual hi destaca la serra de Montsant, contenen un riquíssim patrimoni natural i cultural que mereix ser divulgat i reconegut. El músic Borja Penalba, resident a Porrera, n’ha composat la banda sonora per a l’ocasió.
“Interior de paisatge", obra d’Elisenda Trilla, ha estat guardonat aquest mes de novembre amb el Gran Premi del Jurat de la segona edició del Most Festival del Penedès, un esdeveniment d'abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava.

No comments:

Post a Comment