Tuesday, November 18, 2014

Roba neta: texans

(c) H&M

Com ja es podia llegir en aquest blog, roba neta vol dir que la peça en qüestió es faci d'un material i un procès de producció sostenible (p.e. cotó biològic/orgànic) i en condicions que respectin els drets humans i laborals de les treballadores / dels treballadors.

Recentment i pel que fa a texans, el dissenyador Guido Wetzels, a la revista Manual (no. 02/2014, p. 24; website), ha recomanat les marques següents: en el sector premium Dsquared2, PRPS, Iron Heart, Samurai (fets al Japó), Tellason (fets als EUA); i per les masses (com nosaltres) Lee, Levi's, Mustang, Jack and Jones. A més a més, recomana

1) comprar texans sense tractar, ja que els tractaments que donen un aspecte d'usat requereixen l'ús de molta aigua (extra) i productes químics;

2) cuidar-los;

3) apedaçar/arreglar quan calgui en lloc de llençar-los directament a les escombraries.

Des de l'octubre 2014, H&M té una línia de texans anomenada &DENIM/CONSCIOUS, fets amb cotó orgànic; al catàleg en línia són tres de 52 texans que s'ofereixen així... més informació a la seva pàgina sobre responsabilitat social corporativa.

L'empresa Combatant Gentlemen promet bona qualitat feta en condicions sostenibles a preus relativament baixos (texans a 70,- USD) aquí.

No sé si tota aquesta informació és creïble, però m'ho sembla més que els preus de Primark...

[Aquest post mostra una opinió personal i no està subvencionat per H&M.]

No comments:

Post a Comment