Tuesday, February 2, 2021

Cadenes de subministrament i perquè són importants

Una comissió del Parlament Europeu està elaborant una nova directiva sobre les obligacions de les empreses que volen vendre dins de la Unió. La idea és que les empreses hauran de publicar les seves cadenes de subministrament i vigilar sobre els estàndards de treball, mediambientals, etc.

Això afectarà especialment la indústria de la moda que fins ara s'ha basat en un model poc sostenible: Les matèries primes, com ara el cotó, es compren al lloc on són més barates, sense vigilar sobre l'impacte al medi ambient. El fil es produeix en un altre lloc amb costos laborals baixos, el teixit probablement en un altre lloc. El producte, com ara una samarreta, encara en un altre lloc, i potser viatja encara més per ser tenyit, abans de viatjar al paisos desenvolupats on es ven. 

Només així grans cadenes com ara Primark, H&M o les botigues del món Inditex (Zara, Bershka, ...) poden vendre els seus productes tan barats.

La campanya per la "roba neta" té molta més informació detallada, i la possibilitat de firmar una consulta pública.

La nota de premsa del Parlament Europeu (27/01/21): en anglès, francès o alemany. Les conclusions del Consell de la UE (01/12/21) sobre el tema hi són en castellà.

Un article sobre la importància d'una regulació de les cadenes de subministrament de la revista Cuadernos de las Relaciones Laborales (2019) de la Universidad Complutense de Madrid. 

No comments:

Post a Comment