Friday, November 18, 2022

Qatar i jo

Fins i tot si no us agrada el futbol [el club Paris Saint-Germain pertany a l'emir de Qatar, a través del fons d'inversions esportives Qatar Sports Investments (Manchester City pertany als seus veïns d'Abu Dhabi, EAU)] i si no veieu cap partit del mundial de Qatar, difícilment podeu deixar de tenir alguna (remota) relació comercial amb aquest petit païs del golf Pèrsic. 

Segons la premsa, Qatar, a través del seu fons d'inversions estatal, participa amb un 8,75 % en el capital d'Iberdrola. A més a més:

Doha también mantiene destacadas inversiones en Marina Port Tarraco, unas exclusivas instalaciones en Tarragona que ofrece 33 amarres para yates entre 45 y 160 metros; El Corte Inglés; y la inmobiliaria Colonial. En el sector hotelero, el capital qatarí está presente en los hoteles W de Barcelona -propiedad completa del país árabe- y el Intercontinental de Madrid. En los medios de comunicación, Prisa [propietària d'El País] también cuenta en su accionariado con petrodólares qataríes. (font: El Independiente, 18/05/22)

I les inversions aniran en augment (El Confidencial, 17/05/22).

La Qatar Investment Authority (fons estatal) informa sobre les seves inversions (en anglès).

Pel que fa als drets humans a Qatar, hi ha els informes de les ONGs Amnistia Internacional i Human Rights Watch. i un article d'Europa Press (14/11/22).


No comments:

Post a Comment