Friday, January 21, 2011

El "nunci" del "papa del vi" a Falset: la D.O. Montsant informa

La D.O. Montsant informa avui de la visita de Jay Miller a Falset. La història ve d'aquí.


La mà dreta de Robert Parker posa nota als vins de Montsant

La mà dreta de Robert Parker posa nota als vins de Montsant

Jay Miller, mà dreta del guru mundial Robert Parker, ha tastat a Falset els vins de la DO Montsant, una setantena, de cara a la publicació de la prestigiosa Llista Parker que edita Wine Advocate. La visita de Miller a Catalunya -la setmana passada realitzava un tast de les DO Catalanes a la seu d’INCAVI- i concretament al Priorat -on també ha tastat els vins de la DOQ Priorat- suposa tota una novetat ja que fins a la data les mostres a valorar s’havien enviat sempre als Estats Units.

Per a Jaume Domènech, president de la DO Montsant, “el desplaçament de Miller al nostre territori és un reconeixement al pes específic que, a nivell mundial, han assolit els nostres vins”. De fet, Jay Miller, que en tot moment ha estat acompanyat per Pancho Campo, primer Master of Wine espanyol, vol aprofitar l’estada a la DO Montsant per visitar personalment alguns dels seus cellers.

La llista Parker, que veu la llum durant a l’abril, es pot considerar la més influent a nivell mundial. “Sortir-hi ben puntuat és un argument de venda amb molt de pes no només en el mercat nord-americà sinó en el d’altres països”, afirma Domènech. El president de la DO ressalta també que “Montsant sempre hi ha estat ben representada, ja que els vins que elaboren els nostres cellers hi ocupen posicions capdavanteres”. De fet, en el cas de Montsant, les bones puntuacions obtingudes en els darrers anys han refermat la seva presència als Estats Units, on exporta un 20 de la producció.

Cal destacar que el tast de Miller s’ha realitzat amb la copa Riedel Montsant. La copa, a banda d’haver estat dissenyada per al tast dels vins de la DO, suposa també una important eina de promoció i de consolidació de la marca Montsant a nivell internacional.

No comments:

Post a Comment